Werkwijze

Wanneer je bij mij komt om één of meerdere verzekeringen af te sluiten, dan pak ik dat graag goed aan.
Daarom hanteer ik de volgende stappen in mijn dienstverlening:

  • Inventarisatie en analyse van je wensen. Ik neem graag de tijd om samen te bekijken wat je wensen zijn en een inventarisatie te maken van je situatie en de risico’s. Op die manier zorgen we ervoor dat je niet te veel, maar ook niet te weinig gaat verzekeren.
  • Aanbieden van verschillende opties en mogelijkheden. Ik ben onafhankelijk. Ik heb agentschappen van enkele verzekeraars en ben aangesloten bij volmachtbedrijf Voogd & Voogd. Daardoor ben ik in staat objectief de verschillende verzekeringsopties te bekijken en je te voorzien van het best passende advies.
  • Aanvragen van de verzekering & (eventueel) verzorgen van een voorlopige dekking. Een voorlopige dekking kan interessant zijn wanneer je bijvoorbeeld op zaterdag je nieuwe auto ophaalt, terwijl de aanvraag van je verzekering pas enkele (werk)dagen later verwerkt en geaccepteerd kan worden door de verzekeringsmaatschappij. Het verzorgen van een voorlopige dekking is niet in alle gevallen mogelijk en/of wenselijk. Ik adviseer je hierover graag.
  • Controle van de verzekeringsdocumenten en het premietarief. Samen bekijken we of de benodigde verzekeringsdocumenten correct en volledig ingevuld zijn en (in een later stadium) of de verzekeringsmaatschappij de polis correct heeft opgemaakt en de juiste tarieven heeft gehanteerd.
  • Bij schade. Bij schade kun je de volledige afwikkeling met de verzekeringsmaatschappij met een gerust hart aan mij overlaten. Indien nodig regel ik een expert, stel ik de eventuele tegenpartij aansprakelijk en tref ik alle maatregelen die nodig zijn voor de verzekeringsmaatschappij om de uitkering te verrichten.

Tijdens het gehele traject houd ik de regie en voorzie ik je van een advies op maat. Ik ontzorg je graag!

Wijze van beloning

Sluit je bij mij een verzekering af, dan ontvang ik daarvoor een kostenvergoeding (provisie). Deze kostenvergoeding (provisie) is een onderdeel van je premie. Wil je hierover meer weten? Laat het mij dan even weten.

Incasso van je premie

De premie voor je verzekering(en) wordt rechtstreeks door de verzekeringsmaatschappij of door Voogd & Voogd bij je geïncasseerd. Je ontvangt hiervoor een nota en/of acceptgiro. In de meeste gevallen wordt de premie automatisch afgeschreven van je bankrekening. Maak je geen gebruik van automatische incasso, dan is het belangrijk dat je de premies tijdig betaalt. Doe je dat niet, dan kan de verzekeringsmaatschappij in bepaalde omstandigheden weigeren een eventuele schade te vergoeden. Ook kan dan alsnog de verschuldigde premie gerechtelijk worden geïncasseerd. De hieraan verbonden kosten kunnen bij je in rekening worden gebracht. Als tussenpersoon word ik op de hoogte gehouden van eventuele betalingsachterstanden. Op die manier kan ik een vinger aan de pols houden voor je.

Beëindiging relatie

Ik ga er uiteraard voor om een duurzame vertrouwensrelatie met je op te bouwen! Wil je de relatie met Lisman Verzekeringen toch beëindigen, dan heb je het recht om dit op elk moment te doen. Dit betekent niet dat je de bij ons lopende verzekeringen ook moet beëindigen. Je kunt de verzekeringsmaatschappij verzoeken de lopende verzekeringen over te dragen naar een andere adviseur van je keuze. Ook ik kan het initiatief nemen om de relatie te beëindigen. Je bestaande verzekeringscontracten blijven ook dan in stand.
Daarnaast is het juridisch gezien zo geregeld dat de zorgplicht van je verzekering bij mijn kantoor blijft liggen totdat een andere adviseur deze zorgplicht overneemt.

Ik ben in het bezit van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.
Dit geeft je als klant extra zekerheid.

Wil je meer weten over mijn werkwijze of de wet- en regelgeving rondom verzekeringen?
Neem gerust contact met mij op!

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen?

Zakelijk en toch persoonlijk!

Scroll naar boven